Ovišu, Užavas un Akmeņraga bākas aicina uz Atvērto durvju dienām

25/09/2019

Sestdien, 28.septembrī, aicinām ikvienu izmantot iespēju bez maksas apmeklēt vienīgās bākas Latvijā, kuras ir oficiāli pieejamas publiskai apskatei – Ovišu, Akmeņraga un Užavas bākas.

Bākas apmeklētājus gaidīs no plkst. 10.00 līdz 16.00.

 

Latvijas vecākā — Ovišu bāka

Latvijas vecākā — Ovišu bāka atrodas Ovišu zemesragā, 360 metru attālumā no krasta līnijas. Bāka joprojām darbojas un ir iekļauta Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā. Torņa augstums — 37 m. Šeit izveidota arī interaktīva ekspozīcija, kas apmeklētājiem ļauj aizraujošā veidā iepazīties ar bāku vēsturi un to darbību.

Jautājumu gadījumā – tālr. 26264616 (Iveta).

Latvijas romantiskākā - Užavas bāka

Užavas bāka ir iekļauta Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā un atrodas ~ 20 kilometrus uz dienvidiem no Ventspils. Užavas bāka atrodas uz vienas no trim augstām mežainām kāpām, kuras augstums sasniedz 28 metrus. Torņa augstums – 19 m.

Jautājumu gadījumā – tālr. 28341836 (Iveta).

No apdzīvotām vietām visattālākā - Akmeņraga bāka

Līdz Akmeņraga bākai, kas atrodas ~ 80 km no Ventspils, var nokļūt, braucot no Ziemupes puses. Bāka ir Akmeņraga galvenā rota — uzkāpjot tajā, paveras neatkārtojams skats uz jūru un apkārtnes mežiem. Torņa augstums – 38 m.

Jautājumu gadījumā – tālr. 28350899 (Tatjana).

Visas trīs bākas apmeklētājus gaida arī citās dienās - informācija par darba laiku, biļešu cenām šeit.

Atvērto durvju dienas bākās norisinājās arī pērn, kad tās apmeklēja rekordliels apmeklētāju skaits: Ovišu bāku apmeklēja ~ 3000, Užavas bāku ~ 1100, savukārt Akmeņraga bāku ~ 500 cilvēku.

Atgādinām, ka Ventspils brīvostas pārvalde piedalījās projektā “Industriālā mantojuma atdzīvināšana tūrisma attīstībai”, kura ietvaros Latvijas vecākajā bākā – 37 m augstajā Ovišu bākā izveidota jauna interaktīva ekspozīcija. Pavisam projektā tika iekļauti 26 Latvijas un Igaunijas industriālie mantojumi. Projekta ietvaros Baltijas tūrisma kartē radīts jauns maršruts, kurā iekļauta arī Ovišu bāka.

Lai popularizētu izveidoto industriālā mantojuma maršrutu, no 27.līdz 29. septembrim norisināsies Industriālā mantojuma nedēļas nogale, kad ikvienam būs iespēja iepazīt unikālos objektus! Aicinām iepazīties ar visiem 26 tūrisma objektiem un tos iekļaut savos ekskursiju maršrutos: https://industrialheritage.travel/lv/calendar .